Gårdsmiljö, mobilhemsida

Ett paradis för barnfamiljen, ja så säger våra gäster i alla fall. På Sällegården kan hela familjen njuta av friheten på landet, att öppna dörren på morgonen och kunna gå rakt ut i naturen. Här kan ni avnjuta er frukost med utsikt över Småländska ängar. Varje stuga har sin unika prägel eftersom de har funnits på gården sedan lång tid tillbaka. På Sällegården finns det smådjur att klappa, båtar att ro, fiskar att fiska upp, en vedeldad timmerbastu, en liten snickarverkstad och Gårdsboden med produkter från gården. Runt omkring finns flera besöksmål som passar både liten och stor. Upplev Astrid Lindgrens Småland på riktigt helt enkelt!/ Sandra och Mattias
 

Hyr stuga i Småland

På Sällegården har vi tre Småländska stugor, Tyras Stuga, Stinas Stuga och Eriks Hus. Alla stugor har modern standard och är inredda på ett typiskt småländskt vis. Stugorna har namn från gården där var och ett av husen har sin historia. Du kan läsa mer om stugornas historia på sidan om stugor.


 

COVID -19
På Sällegården bor du med din familj eller ditt sällskap i en egen stuga med egen ingång. Vi är givetvis noggranna med städningen mellan gästerna. Här finns gott om utrymme och du behöver inte träffa en massa människor.


 

Bada vedbastu

Vid Gårdsdammen finns den vedeldade bastun. Här blir det en alldeles speciell atomosfär när mörkret faller och endast skenet ifrån värmeljusen och elden är det som lyser upp. För att svalka dig kan du ta ett dopp i dammen. När isen har lagt sig lånar du en yxa att göra vakhålet med. Tillgång till bastun ingår när du bor på Sällegården.
 Fiska i sjön Vrången

Upplev en av Smålands tystaste sjöar bara 5km från Sällegården. Fiska efter gädda och abborre, eller  bara ta en båttur med familjen. Här finns också en grillplats med bänkar och soffor alldeles intill stranden. 
 

Handla i Gårdsboden

Här kan du köpa kallpressad äppelmust, marmelad, fläderdricka, ägg och hantverk. Utbudet kan variera efter tillgång på frukt, bär och ägg. Det mesta tillverkar vi på Sällegården.

 

Om oss

Sällegården är ett familjeföretag på Småländka landsbygden. Vi har drivit vår turistverksamhet i drygt 10 års tid med boende på gården. Utöver detta jobbar vi med gårdens skog och driver lantbruk med köttdjur. Vi har även en liten gårdsbod där vi säljer mathantverk och hantverk ifrån gården. Våra tre barn är femte generationen här på Sällegården.
                                                            Sandra & Mattias