Gårdsmiljö, mobilhemsida

Ett paradis för barnfamiljen, ja så säger våra gäster i alla fall. På Sällegården kan hela familjen njuta av friheten på landet, att öppna dörren på morgonen och kunna gå rakt ut i naturen. Varje stuga har sin unika prägel eftersom de har funnits på gården sedan lång tid tillbaka. På Sällegården kan ni klappa smådjuren, ut och ro båt, fiska eller bada vedeldad bastu. Runt omkring finns flera besöksmål som passar både liten och stor. Upplev Astrid Lindgrens Småland på riktigt helt enkelt!

Viktigt information! Vi har valt att slå ihop våra verksamheter Sällegården och Trakt Forest Hotel.Sällegården kommer att stängas ned men våra stugor och hus kommer att finns bokningsbara under www.traktforesthotel.com. De kommer även att gå att boka ifrån denna sidan under en övergångsperiod. Tyras och Stinas stuga går att boka för en person upp till sex eller sju personer. När du bokar en övernattning kommer det att ingå frukost i vårt fina Timmerhus samt städning och sänglinne. Våra stugor genomgår just nu renovering för att få en ny och fräsch standard, hotellstandar. De flesta kvällar kommer det även gå att boka middag på kvällen för de som önskar det. Vi utvecklar även alltmer aktiviteter som går att boka.
Varmt välkomna hit! 

Hyr stuga i Småland

På Sällegården har vi två Småländska stugor, Tyras Stuga och Stinas Stuga. Alla stugor har modern standard och är inredda på ett typiskt småländskt vis. Tyras stuga genomgår en grundlig renovering under våren 2024 och Stinas renoverades för några år sedan men kommer nu att få ett helt nytt badrum. Stugorna har namn från gården där var och ett av husen har sin historia. Du kan läsa mer om stugornas historia på sidan om stugor.


 

Bada vedbastu

Vid Gårdsdammen finns den vedeldade bastun som går att hyra. Här blir det en alldeles speciell atomosfär när mörkret faller och endast skenet ifrån värmeljusen och elden är det som lyser upp. För att svalka dig kan du ta ett dopp i dammen. När isen har lagt sig lånar du en yxa att göra vakhålet med. 
 Fiska i sjön Vrången

Upplev en av Smålands tystaste sjöar bara 5km från Sällegården. Fiska efter gädda och abborre, eller  bara ta en båttur med familjen. Här finns också en grillplats med bänkar och soffor alldeles intill stranden. Båtarna går att hyra när du bor på Sällegården.
 

Om oss

Sällegården är ett familjeföretag på Småländska landsbygden. Vi har drivit vår turistverksamhet i drygt 12 års tid med boende på gården. Utöver detta jobbar vi med gårdens skog och driver lantbruk med köttdjur. Vi driver sedan några år tillbaka Trakt Forest Hotel som är ett skogshotell med konferens och restaurang. Just nu håller vi på med att slå ihop våra verksamheter för att kunna möta våra gästers behov och önskemål. Alla våra boenden kommer att samlas under www.traktforesthotel.com. Våra tre barn är femte generationen här på Sällegården.
                                                            Sandra & Mattias