Gårdsmiljö, mobilhemsida


Sällegården är stängt men våra stugor och hus kommer så småningom att finnas under www.traktforesthotel.com men i en ny tappning. Stugorna kommer att finnas där någon gång i maj och då vara bokningsbara.

Ett paradis för barnfamiljen, ja så säger våra gäster i alla fall. På Sällegården kan hela familjen njuta av friheten på landet, att öppna dörren på morgonen och kunna gå rakt ut i naturen. Här kan ni avnjuta er frukost med utsikt över Småländska ängar. Varje stuga har sin unika prägel eftersom de har funnits på gården sedan lång tid tillbaka. På Sällegården kan ni klappa smådjuren, ut och ro båt, fiska, bada vedeldad bastu, snickra i vår lilla snickarverkstad. Runt omkring finns flera besöksmål som passar både liten och stor. Upplev Astrid Lindgrens Småland på riktigt helt enkelt!
 

Hyr stuga i Småland

På Sällegården har vi tre Småländska stugor, Tyras Stuga, Stinas Stuga och Eriks Hus. Alla stugor har modern standard och är inredda på ett typiskt småländskt vis. Stugorna har namn från gården där var och ett av husen har sin historia. Du kan läsa mer om stugornas historia på sidan om stugor.


 

Bada vedbastu

Vid Gårdsdammen finns den vedeldade bastun som går att hyra. Här blir det en alldeles speciell atomosfär när mörkret faller och endast skenet ifrån värmeljusen och elden är det som lyser upp. För att svalka dig kan du ta ett dopp i dammen. När isen har lagt sig lånar du en yxa att göra vakhålet med. 
 Fiska i sjön Vrången

Upplev en av Smålands tystaste sjöar bara 5km från Sällegården. Fiska efter gädda och abborre, eller  bara ta en båttur med familjen. Här finns också en grillplats med bänkar och soffor alldeles intill stranden. Båtarna går att hyra när du bor på Sällegården.
 

Om oss

Sällegården är ett familjeföretag på Småländska landsbygden. Vi har drivit vår turistverksamhet i drygt 12 års tid med boende på gården. Utöver detta jobbar vi med gårdens skog och driver lantbruk med köttdjur. Vi håller nu även på att utöka vår verksamhet med ett skogshotell vid namn Trakt Forest Hotel. Våra tre barn är femte generationen här på Sällegården.
                                                            Sandra & Mattias