Gårdsmiljö, mobilhemsida

Aktiviteter på Sällegården


Bada vedbastu

Vid Gårdsdammen finns en knuttimrad, vedeldad bastu. När mörkret kommer, stearinljusen brinner och lyktorna är tända är denna bastu en riktig liten pärla. Om hettan blir för stor så kan du ta dig ett svalkande dopp i dammen eller rulla dig i snön om det är vinter.

Fiska i sjön Vrången

Upplev en av Smålands tystaste sjöar bara 5km från Sällegården. Fiska efter gädda och abborre, eller bara ta en båttur med familjen. Vrången är en källsjö med klart och rent vatten. Här finns också en iordningsställd grillplats. 


Gårdsbod

Bredvid Eriks Hus finns den lilla Gårdsboden. Här kan du köpa gårdstillverkad äppelmust, marmelad, saft och hantverk från gården. Tillgången kan variera. Gårdsboden är också en liten turistbyrå, med kartor och bokningskalendrar för olika aktiviteter. Gårdsboden är öppen dygnet runt och har självbetjäning.


Vedbacken

På Sällegården finns smådjuren samlade på en stor trädgård som heter Vedbacken. Vedbacken ligger stax utanför Eriks Hus. Där finns också två gungor och ett stort picknickbord. Däckgungan är mycket populär hos barnen.


Gårdsdammen

200 meter från stugorna ligger Gårdsdammen. Mitt i dammen finns en ö med grillplats och bänkar för trevliga grillningar. I dammen finns det fisk, mest aborre och gädda. Kanske är det här som barnen prövar på att ro för första gången. Flytvästar lånar du på Sällegården.


Vandring

Runt Sällegården finns det flera kilometer med skogbilvägar och stigar i skogen som inbjuder till promenader, lek med pinnar och kottar i skogen. I gårdsboden kan du hämta en karta.