Gårdsmiljö, mobilhemsida

Kleva Gruva
I Kleva Gruva startade man brytning av koppar redan 1691. Gruvan hade sin storhetstid i slutet av 1800-talet då man bröt nickel. Idag är gruvan en spännande visningsgruva med långa gångar och djupa gruvschakt.











Gamla Mejeriet i Karlstorp
Hit kan du komma och handla antika möbler och föremål. Det finns många vackra ting att fästa ögonen på här. Gamla Mejeriet är också ett mycket populärt café, allt lagat med lokalproducerade råvaror. Det går även att köpa en enklare lunch här.















Levanders lanthandel & café
I den stämningsfyllda butiken från 1920 finns den genuint bevarade inredningen kvar. Idag är hyllorna fyllda av nytillverkade godsaker som saft och drickor gjorda efter gammeldags recept. Du kan även sitta ner i Levanders café och dricka en kopp kaffe.







Gårdsbutik Räven och Osten
Sommarcafé öppet, från början av juli till mitten av augusti. Då finns café med fika och lättare luncher, gårdsbutik med varor får lokala producenter och en ostdisk med gårdens alla ostar. 




Ädelfors Guldvaskning
Guldvaskningen ligger på en lugn och fin plats vid den vackra Emån. Det enda som kan störa friden är fågelsång, vattnets porlande och suset av sommarbris i träden. Det finns sol- och regnskydd både över vaskplatserna, grillen, eld- och matplatserna. Ni tas om hand om av någon av våra instruktörer - Sveriges mest erfarna guldgrävare.




Kettilsås - skidåkning 
I anläggningen finns cafeteria och värmestuga. Du kan även hyra utrustning här, såväl utförsåkning som snowboard.
Här finns tre backar för utförsåkning samt en "Fun Park" med "Bigjump". I Kettilsås finns utrustning för tillverkning av konstsnö.




Skullaryd Älgpark
Var med om en intressant och spännande traktorsafari.
Skullaryds Älgpark är unik med sin älgar och det stora antalet hjortar. I samband med matningen av älgarna och hjortarna har du tillfället att möta de underbara djuren på nära håll.



Filmbyn Småland
Här upplever du inspelningsmiljöer från välkända barnfilmer som Emil i Lönneberga, Saltkråkan och Pippi Långstrump. Du ser klassiska studiobyggen och originalkostym från filmerna. 






Emils Katthult
I Katthult kan man gå runt bland byggnaderna och känna igen sig i både atmosfär och detaljer från Emils filmer.



Astrid Lindgrens Värld
Astrid Lindgrens Värld är egentligen inte en utan många världar samlade på ett ställe. Alla är miljöer som går att känna igen från Astrid Lindgrens berättelser.